Close
Logo
Top Image
Last Next

Vil ha studenter i Fjordbyplanen

Stine Anine Akre og Thomas Klingen vil løse studentboligmangel i Drammen i Fjordbyen. 
Stine Anine Akre og Thomas Klingen i Lier FrP står bak forslaget om å satse på studentboliger i Fjordbyen. De vil ha det som en tidlig satsing som kan stå klart samtidig med åpningen av Vestre Vikens største lokalsykehus på Brakerøya i 2025.
Akre og Klingen kom med sitt utspill i Lierposten. Til lokalavisa sier Klingen at Drammen har stor mangel på studentboliger. Det vil han løse i Fjordbyen.

– Fjordbyen bygges nær det nye sykehuset. Vi ønsker derfor at Lier kommune skal si ja til studentboliger, sier FrPs Thomas Klingen.

Med på forslaget er også lederen for Lier FrPU, Stine Anine Akre, som selv vil utdanne seg til sykepleier.

– Vi sier hele tiden at vi vil ha yngre mennesker til Lier. Hvis vi legger til rette for studenter, kan vi sørge for nettopp det, sier hun.

Helseparken planlegges med mer enn legevakt og helsehus. Der er det blant annet også tenkt på hotell, forretninger, spisesteder, kafé og kantine.
– Men det er ingen studentboliger der, så hvorfor ikke gjøre inngangen til Fjordbyen til studentenes senter, sier Klingen. Han vil at Lier kommune skal gå aktivt inn for studentboliger.

Forslaget om studentsatsing i Fjordbyen er tatt godt imot i Lier.
Venstres Tove Hofstad, Høyres Adnan Afzal og Arbeiderpartiets Signe Ramson Høie har alle omfavnet det, viser en reportasje i Lierposten.

Studentboliger nær togstasjonen kan fungere også for dem som studerer i Kongsberg og Oslo. Det kan være en unik måte å samle studenter på. Behovet er stort. Det er stor mangel på studentboliger, sier Hofstad til Lierposten.