Close
Logo
Top Image
Last Next

Utvikler ny kunst i Fjordparken

Kunstnerne Milo Lavén og Steffan Virke står bak kunst på Odden i Fjordparken.
De svenske kunstnerne Milo Lavén og Steffan Virke har gitt kunstverket tittelen "You are here now". Denne uken monteres det på Odden, i Fjordparken rett utenfor Fjordbyen Innkvartering. Søndag 19. september skal det åpnes.

Den offisielle åpningen gjøres av ordfører Gunn Cecilie Ringdal og daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos Eiendomsutvikling. Med seg har de også kunstnerne, som begge kommer til å være til stede under åpningen klokken 14.00.

Kunstverket vil gi nye perspektiver og utsyn over området som skal utvikles til ny og urban fjordby med 16.000 innbyggere og like mange arbeidsplasser. På toppen av tårnet kommer en prisme, som vil gi utsyn over området fra bakkenivå. 

Milo Lavén er arkitekt og kunstner som bor i Stockholm. Han jobber i store formater i det offentlige rom.  

Åpningen inngår i familiesøndagen under Kunst Rett Vest på Store Gilhus gård. Bua stiller blant annet med utlån av sykler. Og søndag kan du oppleve den nye sjøkanten i Gilhusbukta. Anleggsarbeidet tar en pause og anleggsveien som brukes for å lage nytt land i Gilhusbukta, åpnes for sykkel og gange. En anbefaling er en sykkeltur fra Store Gilhus gård til Odden, via anleggsveien på Gilhusbukta og fram til Fjordbyen Innkvartering. På bildet under ser du sykkel- og gangveien som åpnes for publikum søndagene 19. og 26. september.
Picture