Close
Logo
Top Image
Last Next

Portrett av strandlinja

Strandlinja i Fjordbyen er portrettert av Cathrine Finsrud. 
I tre år har Cathrine Finsrud (45) som bor og arbeider på Konnerud i Drammen, portrettert strandlinja i Fjordbyen. Det startet en søndag i 2019.  Hun ble invitert til å arbeide i Gilhusbukta av Kunst på Lierstranda, som kulturkontoret i Lier kommune står bak. Det er en del av satsingen på "kunst som drivkraft i steds- og byutvikling"

Cathrine Finsrud startet prosjektet med en sjønær tur. Den gikk langs vannkanten fra Gilhus i Lier til Holmen i Drammen.

– De lange stråene og sivet som takrør er fascinerende. De var overalt langs den menneskeskapte strandlinja, i overgangen fra vann til land, sier Finsrud. Hun er kjent for å jobbe med avtrykk av steder og natur, for botaniske trykk og skulpturer i tre. De tre siste årene har hun jobbet på og med  strandlinja mellom Gilhusodden og Holmen i Drammen.

– Hun har sanket planter, kartlagt, tegnet og målt. Utstillingen fremstår som et portrett av stedet forankret i natur, historie og materialvalg, sier kulturrådgiver Nina Guzman Toft i Lier kommune. Her (se bildet under) sammen med Cathrine Finsrud på åpningen av utstillingen.


Resultatet av Finsruds fascinasjon og tre års dypdykk i strandlinja er nå stilt ut på Buskerud Kunstsenter på Grønland i Drammen. 

Finsrud har jobbet med elementene i Fjordbyen. Stråene, steinene, mineralene, gammelt og etterlatt jernskrap, vannet  og alt hun har funnet på området er brukt i prosessen bak trykkene som nå er stilt ut.

– Jeg håper historien, og kontrastene videreføres i transformasjonen til en urban og moderne Fjordby og at det også blir plass til noe rått og noen områder hvor ugress og takrør kan vokse vilt, sier Finsrud.
Picture