Close
Logo
Top Image
Last Next

God start for anleggshotellet

Plass-sjef Ståle Gundersen i Fjordbyen Innkvartering har hatt en god start.
Anleggshotellet Fjordbyen Innkvartering AS på Brakerøya er en nysatsing i Fjordbyen. Dørene åpnet for de første gjestene sist sommer. – Vårt første halvår viser at vi er tatt godt imot av markedet. Belegget økte gjennom høsten, sier plass-sjef Ståle Gundersen som møter 2022 med 75 prosent av rommene leid ut på lange kontrakter.

Da han tok imot de første gjestene sist sommer, var han nærmest alene på anleggshotellet. I dag har han ansatt 15 i hele og delte stillinger. 

Mens Norge gikk på lav fart og ferieukene satte inn, rykket sesongarbeidere i landbruket inn på det flunkende nye anleggshotellet.
 

– Det var perfekt for oss. Det ga oss en rolig start. Mye skulle på plass her på anlegget. Vi fikk tid og rom for å bygge opp bemanningen og etablere alt av systemer og rutiner, sier Gundersen.
 

Fjordbyen Innkvartering har 132 rom. De er fordelt på tre boligrigger. 
 

– Vi tilbyr skreddersøm for bygge- og anleggsbransjen som har oppdrag i Fjordbyen og området rundt oss, sier Gundersen.
 

Gjennom høsten har belegget utviklet seg positivt. – I perioder har vi vært nær fullbooket. I enkeltuker har vi knapt hatt ledige rom.
 

I Drammen skal det investeres titalls milliarder de kommende årene. En av de største bygge- og anleggsplassene har anleggshotellet på nabotomta. Der er nytt sykehus for Drammen under bygging. Det prosjektet alene har en prislapp på over ti milliarder kroner.
 

Nå er også bygging av Drammen Helsepark på tomta mellom sykehuset og Brakerøya stasjon under oppstart. Kjeldaas som har hovedentreprisen for grunnarbeidene, har startet å rigge seg til på byggetomta.