Close
Logo
Top Image
Last Next

Ny toppsjef i helseparken

Gøril Bergh (46) er ny adm. direktør i Drammen Helsepark. Hun tiltrer 1. mars 2021.

Gøril Bergh (46) leder i dag Tiger Eiendomskompetanse i Oslo. Fra 1. mars 2021 er hun ny daglig leder i Drammen Helsepark AS. Selskapet som eies av Eidos Eiendomsutvikling AS og Bane NOR Eiendom AS, skal bygge en helsepark på 76.500 kvadratmeter på Brakerøya i Drammen. 
 

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Ambisjonen er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Bergh.
 

Styrker selskapet

– Vi er veldig glade for å ønske Gøril Bergh velkommen til Drammen Helsepark AS. Hun har solid bakgrunn med næringseiendom. Med Gøril Bergh har vi fått på plass en viktig ressurs i arbeidet med å realisere helseparken, sier styreleder Morten Austestad i Drammen Helsepark AS.
 

Drammen Helsepark vil bestå av flere bygninger som etableres på en strekning på 440 meter mellom Fjordbygata som ligger inntil Brakerøya stasjon og Helsegata mot det nye sykehuset.

Helsehus og legevakt inngår i reguleringsplanen kommunestyrene i Drammen og Lier vedtok høsten 2019. Der inngår også hotell, butikker, kafeer, utdanning og servicenæringer. Mest av alt handler det om å bygge et miljø for helseindustri i et samspill med forskning og sykehus.
 

Større aktivitet

– Ansettelsen er resultat av økt aktivitet. Vi skal videreføre prosesser med interessenter, leietagere og nye leietagere og styrke samspillet med private og offentlige aktører innenfor helsenæringen, sier Austestad.
 

– Helsesektoren er viktig og i stor utvikling. Ambisjonene til Drammen Helsepark trigget aller mest da jeg søkte stillingen. Denne jobben vil være svært lærerik. I tillegg får jeg brukt det meste av min erfaring og bakgrunn fra ulike deler av eiendomsbransjen. Vi skal fylle store næringsarealer rundt sykehuset. For å lykkes må vi tiltrekke nye virksomheter til Drammen, sier Bergh. 
 

Store ambisjoner

Visjonen til Drammen Helsepark AS er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næring.
 

Prosjektsjef Jon Chr. Simenstad i Bane NOR Eiendom har vært daglig leder i Drammen Helsepark AS siden februar 2018. Det har han vært i kombinasjon med oppgavene han fyller i Bane NOR Eiendom.

Simenstad fortsetter i Drammen Helsepark AS som utbyggingsdirektør. Også det i en kombinert funksjon som prosjektsjef i Bane NOR Eiendom.
 

– Ansettelse av daglig leder styrker Drammen Helsepark AS og gjennomføringen av planene våre, sier Austestad.

Første byggetrinn i helseparken skal stå klart samtidig med sykehusets offisielle åpning våren 2025.
 

Fakta om helseparken

  • Helsehus og legevakt.
  • Pasient/sykehotell.
  • Ulike behandlingstilbud, som tannlege, fysioterapi, legekontor.
  • Felles treningssenter, møtesenter, kafé/spisesteder, forretninger.
  • Forskning og undervisning i helsefag.
  • Administrasjon og kontor.
  • Parkering for besøkende til sykehus under bakkenivå.