Close
Logo
Top Image
Last Next

Ny toppledelse i helseparken

Jon Chr. Simenstad og Gøril Bergh er ny toppledelse i Drammen Helsepark AS. 
Gøril Bergh tok over som administrerende direktør i Drammen Helsepark mandag 1. mars. Samme dag gikk prosjektsjef Jon Chr. Simenstad i Bane NOR Eiendom inn i rollen som selskapets utbyggingsdirektør.

Simenstad har siden februar 2018 ledet selskapet i en kombinert funksjon med jobben i Bane NOR Eiendom. Også fremover skal han fylle rollen i Drammen Helsepark i kombinasjon med stillingen i Bane NOR Eiendom.

Gøril Bergh kommer fra toppjobben i Tiger Eiendomskompetanse i Oslo. Nå skal hun utvikle helseparken som skal bygges med 76.500 kvadratmeter på Brakerøya i Drammen. Bygging starter til høsten. Første byggetrinn skal stå klart samtidig med åpningen av nytt sykehus, i mai 2025. 

Sykehuset og helseparken er det første som bygges i den nye Fjordbyen Lier og Drammen. 
 

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Vår ambisjon er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Bergh.
 

Helseparken vil bestå av flere bygg som strekker seg 440 meter mellom Fjordbygata og Helsegata. 
 

– Bedre beliggenhet kan vi ikke tenke oss. Vi bygger tett på Brakerøya stasjon på den ene siden og regionens største og viktigste sykehus på den andre. Det gir unike muligheter, sier Bergh.
 

 

Fakta om helseparken

  • Helsehus og legevakt.
  • Pasient/sykehotell.
  • Ulike behandlingstilbud, som tannlege, fysioterapi, legekontor.
  • Felles treningssenter, møtesenter, kafé/spisesteder, forretninger.
  • Forskning og undervisning i helsefag.
  • Administrasjon og kontor.
  • Parkering for besøkende til sykehuset under bakkenivå.