Close
Logo
Top Image
Last Next

Kunst på «talk and walk»

Torsdag 22. oktober kan du kunstvandre med Cathrine Finsrud Stustad på Gilhus. 

Kunst på Lierstranda har samarbeidet med kunstfestivalen "Kunst rett vest" siden 2018. I høst har drammenskunstneren Cathrine Finsrud Stustad hatt verksted på Gilhus.


Torsdag 22. oktober inviterer kulturrådgiver Nina Guzman Toft i Lier til "talk and walk" – en kunstvandring med grafikeren Stustad som er årets utstiller på "Kunst rett vest" på Gilhus.

Arrangementet som markerer utstillingen "Naturskapt og menneskeskapt" starter 15:30 ved konteinerne på KID-kaia på Gilhus og snirkler seg gjennom skog og kratt til Gilhusodden.

Etter kunstvandringen med utstilleren er det samling rundt bålpanna med varm drikke. Da er vandringen tilbake på KID-kaia.  Der vises en utstilling Stustad har utviklet sammen med 3. trinns elever fra Gullaug skole. Sammen med elevene har hun laget avtrykk fra naturen og området med frottageteknikk. Resultatet kan ses som egen utstilling i en av konteinerne.

Utstillingen er døgnåpen og kan oppleves fram til 25. oktober.

Stustad jobber mye med avtrykk av steder og natur. På denne utstillingen er vann hovedingrediens i trykkene. I tillegg møter du noen av de mest markante vekstene og historien om den menneskeskapte strandlinka i Gilhusbukta siden endringene vokste fram fra 1960-tallet.  

Nå pågår en ny endringsprosess. Den skjer både under og over vannflata. Bukta fylles og flere. Nye øyer skal etableres. Her blir det boltreplass for folk og dyr.