Close
Logo
Top Image
Last Next

Åpnet kunstutstilling

Varaordfører Espen Lahnstein åpnet høstens kunstutstilling.
 
Nær 60 var innom åpningen på familiedagen på KID-kaia på Gilhusbukta søndag. Stemningen var god. I tillegg til selve åpningen av kunstutstillingen stilte BUA med morsomme leker og aktiviteter for barn og Lier kulturskole underholdt med taler og musikkinnslag.

Kunstutstillingen er en del av serien Kunst på Lierstranda. Den er åpen for publikum døgnet rundt fra 24. august til 1. oktober, og er helt gratis å besøke. På innsiden av konteinerne kan du se finalebidragene som konkurrerer om å bli det første permanente kunstverket i Fjordbyen Lier og Drammen. Et utvalg skal vurdere bidragene. Vinneren blir kjent 1. oktober. Det ferdige kunstverket skal stå ferdig i løpet av 2021.
 
Kunstnerne i finalen
Milo Galdi Lavèn ( Sverige) er en arkitekt og kunstner som bor i Stockholm. Han jobber i store formater i det offentlige rom. Hans arbeider er som regler interaktive og steds- og kontekstspesifikke. Han arbeider innenfor feltet, arkitektur, installasjon, lys og lyd.

Gunila Bandolin (Sverige) er en skulptør som lenge har jobbet med offentlige rom i sentrum. Hun har laget kunstverk i uterommet i mange byer og steder i Sverige og utlandet. Bandolin har vært professor innenfor kunst og landskapsarkitektur på flere høyskoler og universiteter i Sverige.

Anne-Britt Rage (Norge) er statsviter og konseptkunstner med bakgrunn fra forskningsinstitusjonen PRIO, Stellenbosch Universitetet i Sør-Afrika og Statens kunstakademi. Hun har jobbet mange år i Berlin, Barcelona, Marseille, St. Petersburg/Kronstadt og Cape Town/Stellenbosch hvor hun har initiert og gjennomført prosjekter med hovedvekt på migrasjon, fremmedfrykt og økologisk landbruk.

Anneke von der Fehr (Norge) er en kunstner som jobber med foto, video, skulptur og installasjon, som ofte er kontekstuelle og stedsspesifikke. Hun har hatt en rekke separate og gruppeutstillinger i Norge og i utlandet.

Christel Fetzer (Tyskland) arbeider med installasjoner som reflekterer rundt fenomenet designet natur som levende sted og/eller bosted. Hun utvikler fargekomposisjoner i minimalistiske former som konkurrerer med den ville veksten i det omkringliggende landskapet.

Radwan Zanhar (Syria) er landbruksingeniør. Han har jobbet med Aquaponics systemer med null utslipp i Syria og Tyrkia. Zanhar er opptatt av skogbruk og miljø og jobber for tiden med fisk og rent hav. Han er bosatt i Drammen.

Kjenn din bonde
På KID-kaia møter du også fotoutstillingen «Kjenn din bonde». Den vises fra 23. august til 23. september.

Bak står Buskerud Bonde- og Småbrukarlag som i samarbeid med fotograf Jo Straube har laget en fotoutstilling om fem bønder som dyrker jorda på en bærekraftig og fremtidsrettet måte. Utstillingen har vært på turne i Buskerud siden mai og kommer nå til Gilhusbukta fra 23. august.

– Vi ønsker å bidra til at veien mellom bonden og forbrukeren blir kortere og at kunnskapen om bondens arbeid blir større. Det gir en annen følelse å spise et måltid du kjenner historien bak, sier lederen av kunstutvalget Nina Guzman Toft.

(Alle foto til denne artikkelen: Leandro Villacis)
 
Picture