Close
Logo
Last Next

Plandato klar: leveres 11/11-22

11. november skal forslaget til områderegulering leveres Lier kommune.
 

Eidos utvikler planen for områderegulering med bistand fra rådgivergruppen WSP/LINK arkitektur/Multiconsult. Oppdragsgiver er Lier kommune. Ferdig utbygd skal Fjordbyen Lier og Drammen ha plass til 16.000 beboere og like mange arbeidsplasser. Over ser du hvordan Fjordbyen kan bygges på ett minutt. I virkeligheten kan det ta mange år å gjennomføre forvandlingen fra lager og logistikk til en urban, moderne og bærekraftig by innerst i Drammensfjorden.

 

Arbeidet med planen er nå i siste fase. – Planforslaget skal overleveres 11. november. Da starter vi arbeidet med å fremme en politisk innstilling, opplyste lederen for Fjordbykontoret, Jan Willy Føreland til fjordbyåret som møttes på Fjordbyen Innvartering den siste onsdagen i august i år.

Områdereguleringen skal politisk behandles i 2023. Den kommer til kommunestyret tidlig på nyåret og kan være ferdigbehandlet før sommeren neste år. 

Fjordbyen er allerede i gang. Nytt sykehus og Drammen Helsepark inngår i planområdet. Det området er ferdig regulert som resultat av sykehusvedtaket i 2019. Fjordbyen strekker seg 2,5 kilometer langs Drammensfjorden, men får fem kilometer strandlinje etter etablering av øyer og kanaler.