Close
Logo
Top Image
Last Next

Kunst Rett Vest på Store Gilhus gård

Kulturrådgiver Nina Guzman Toft og kultursjef Ingeborg Rivelsrud inviterer.
Kunst Rett Vest er en stor og årlig kulturfestival som flytter seg fra kommune til kommune. For første gang i historien er Lier vertskommune. 12. september åpnes dørene på Store Gilhus gård for 107 utstillere. I to uker framover blir den tradisjonsrike gården det viktigste stedet for distriktets kunstnere.

Denne uken møttes daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos, kulturrådgiver Nina Guzman Toft, ordfører Gunn Cecilie Ringdal og kultursjef Ingeborg Rivelsrud i Lier på Store Gilhus gård (se bildet over) for å legge noen planer for det kommende kulturarrangementet.

Kunst Rett Vest på Store Gilhus gård markerer på mange måter eierskifte på gården. Tidligere i sommer vedtok Lier å kjøpe den. Det markerer slutten på Drammens eierskap. 

Kunst Rett Vest har også tidligere hatt avleggere i Fjordbyen Lier og Drammen. I oktober i fjor inviterte kulturkontoret i Lier alle med på kunstvandring med Cathrine Finsrud Stustad. 

I år blir det ikke bare avleggere og smakebiter. Nå er adressen for Kunst Rett Vest Store Gilhus gård. Nina Guzman Toft og Ingeborg Rivelsrud er klare til å ta imot flere tusen besøkende. Kunst Rett Vest noterte 13.000 besøk i fjor. I år kan det bli like stort.

Ideen ble i sin tid spunnet av Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal, som lanserte forslaget om vertskommunerolle på et møte i Vestregionen for flere år siden.
– Kunst Rett Vest gir oss muligheten for fantastiske kulturopplevelser i egen kommune. Samtidig får Lier vist fram hva vi har å by på, sier Ringdal.

 Store Gilhus gård som er et av Liers viktige kulturminner, inngår i området som skal forvandles til moderne, urban og bærekraftig fjordby for 16.000 innbyggere. Arbeidet med reguleringsplanen utføres av Eidos Eiendomsutvikling. 
– Vi ser på gården som en portal fra øst og et bindeledd mellom den nye og moderne fjordbyen og Liers grønne tradisjoner, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos til Lierposten.

– Vi ønsker å vise fram kunst for flere enn dem som tradisjonelt oppsøker utstillinger. Vi vil skape aktiviteter og opplevelser for hele familien på familiedager og også ha egne opplegg for og med ungdom, sier kunstrådgiver Nina Guzman Toft.