Close
Logo
Top Image
Last Next

Anders er på plass i Eidos

Anders Edbo (54) har sin første uke som toppsjef i Eidos Eiendomsutvikling AS.

Anders Edbo var på plass i Eidos på årets første arbeidsdag, mandag 3. januar som administrerende direktør. Samme dag gikk Torgeir Finnerud inn i nyopprettet stilling som forvaltningsdirektør.

  

 – Hovedoppgaven nå i starten er å bli godt kjent med organisasjonen og alle løpende oppgaver. Viktigst er innspurten i arbeidet med områdereguleringen. Vi er i sluttfasen for å overlevere planforslaget til Lier kommune, som er oppdragsgiveren for arbeidet, sier Edbo.

 

Eidos er største grunneier på Lierstranda. Området skal forvandles til en moderne og urban fjordby for 16.000 innbyggere og like mange arbeidsplasser. Forvandlingen fra industri og lager til en moderne by er allerede i gang. Først ut er byggingen av nytt sykehus og helsepark på Brakerøya (bildet). 

 

Samtidig pågår miljøopprydding og etablering av nytt land i Gilhusbukta. Der kommer tre store øyer med skjærgård utenfor. Det området kan bli byggeklart omtrent samtidig med åpningen av det nye sykehuset i 2025. 

 

– Vi skal gjøre store ting. Fjordbyen Lier og Drammen med en fjordlinje på 2,5 kilometer er Norges største byutviklingsprosjekt. Det skal vi lykkes med. Samtidig skal vi ta vare på alle våre leietagere og flotte bedrifter som i dag er på Lierstranda. Mange av dem kommer til å drive videre på området i flere år. Det skal vi ivareta samtidig som vi skal lykkes med byutviklingen, sier Edbo.