Close
Logo
Top Image
Last Next

Vil engasjere unge

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal oppfordrer unge til å si sin mening om Fjordbyen.
Digital portal for innbyggerdialog erstatter avlyste folkemøter. Så langt har Eidos fått over 3000 forslag i portalen. Nå rigges en egen kampanje på sosiale medier for å få ungdom under 19 år engasjert.  
 

Bor du i Lier eller Drammen og er under 19 år, er din mening om Fjordbyen ekstra ønsket. Sjekk ut kampanjen her – og gi ditt innspill.
 

I mars skulle unge liunger si sin mening om Fjordbyen på ungdomshuset V2. Invitasjon var sendt ut. Det var rigget for idé-myldring, men så kom koronaviruset. 
 

Digital portal

Løsningen er en digital portal for ung deltakelse.

– Benytt anledningen. Delta på undersøkelsen. Gjør det gjerne rett fra din egen mobiltelefon. Fjordbyen handler mest om framtida. Hvordan vil vi leve, bo og jobbe om noen tiår fram i tid, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier.

Det er et eget opplegg for å nå de unge på Facebook og Instagram. Det handler om å engasjere. Hva er viktigst å få på plass for at alle som er unge, skal bli fornøyd med den nye Fjordbyen?
 

Bærekraftig by

– Vi vil bygge en bærekraftig by som andre vil se opp til, men på folks premisser. Mennesker først – så teknologi, sier prosjektutvikler Geir Hagehaugen i Eidos.

Det er Eidos som skal realisere Fjordbyen. Selskapets største eier og oppdragsgiver er Lier kommune. Der er ordfører Gunn Cecilie Ringdal opptatt av å planlegge en ny fjordby som folk flest vil ha.

– Vi ønsker oss stor deltakelse fra alle unge i kommunen vår. Utbyggingen av Fjordbyen vil gå over mange tiår, men hvordan det hele blir avgjøres i stor grad av det arbeidet som gjøres nå, sier Gunn Cecilie Ringdal.

Picture