Close
Logo
Top Image
Last Next

Inviterer til utstilling

Kulturrådgiver Nina Guzman Toft vil ha din mening om kunst i Fjordbyen.
Nina Guzman Toft er rådgiver for kultur i Lier kommune. Hun er ansvarlig for konkurransen som skal avgjøres i høst, men før avgjørelsen faller inviterer hun til utstilling. Der kan du se finalistene i konkurransen Lier kommune inviterte til på nyåret i år.

Det hele skjer på KID-kaia på Gilhus. 23. august åpner Toft kunstkonteinerne. I hver av dem finner du skisser til det som kan bli en av møteplassene i Fjordbyen.

På nyåret inviterte Lier kommune til åpen prekvalifisering under overskriften «Kunst som katalysator for stedsutvikling i Fjordbyen Lier og Drammen». 46 kunstnere og kunstnerteam har deltatt.

Permanent kunstverk
Finaleheatet består av tre utstillinger. De får hver sin konteiner. 1. oktober faller avgjørelsen. Vinneren skal få sitt prosjekt realisert.
– Konkurransen er startskuddet for et permanent kunstverk i Fjordbyen, sier Toft.

Hun er ansvarlig for prosjektet og leder juryen som tar den endelige beslutningen, men juryen ønsker innspill.
– Vi åpner utstillingen på Gilhus 23. august. Fra da og fram til 1. oktober ønsker vi innspill fra alle som ser utstillingen. Tilbakemeldingene fra publikum tar vi med oss i vurderingene vi vil gjøre i juryen, sier Toft.

Ta med familien
På åpningsdagen for utstillingen er det familiedag. Kunstnerne er selv med og åpner. I finaleheatet er svenske Gunila Bandolin og Milo Lavén. Kvalifisert til finalen er også Anne-Britt Rage. Hun har satt sammen et team med blant andre landbruksingeniør Radwan Zanhar. De vil ha med seg folk på et biodynamisk kretsløp-prosjekt.
– Hva de andre kunstnerne kommer med er det foreløpig ingen som vet, men 23. august er det offisiell åpning. Kom og si din mening. Den er vi interessert i, sier Toft.

Årets konkurranse er en fortsettelse av prosjektet «Kunst på Lierstranda» som startet i 2018.