Close
Logo
Top Image
Last Next

Innspurt for første nyetablering

Ståle Gundersen og Monica Steinsland har hektiske dager fram mot åpning.
Fjordbyen Innkvartering er i innspurt mot åpningen av det som blir første knoppskyting med ny virksomhet i Fjordbyen Lier og Drammen. Det nye anleggshotellet med 132 rom skal stå klart i løpet av april. Beliggenheten er unik: Anleggshotellet med strandtomt blir nærmeste nabo til det nye sykehuset. 

Monica Steinsland og Ståle Gundersen har fulle dager. I innspurten mot åpning handler mye om smittevern og store og små detaljer for plassering og tilpasning av alt som skal på plass før fagfolk i bygge- og anleggsbedrifter kan ønskes velkommen. 

Anlegget skal være klart for åpning i løpet av april. Alt er nytt: alt av bygg og alt innvendig i byggene.

Byggene er på plass. Montering startet i januar. Nå står 132 rom klare. Vaskemaskiner, kaffemaskiner, steintøy og glass. Mye er på plass. Andre ting er i transport. Samtidig jobber fagfolk med de siste monteringsoppgavene.
– Vi er både nær en åpning og langt unna. Det er mye som fortsatt skal på plass, sier Ståle Gundersen.

Lange dager
Ståle er plass-sjef. Han har lange dager på anlegget. Det er mange detaljer, mye stort og smått, som skal på plass, tilpasses, opp på vegger eller plasseres riktig andre steder på anlegget. 

På kjøkkenet er Monica sjef. Mye handler i disse dager om å pakke ut, plassere, og få alt på plass. 

Eidos står bak
Bak Fjordbyen Innkvartering står Eidos Eiendomsutvikling med 66 prosent. Resten eies av ILD Invest AS. Selskapet ble opprettet i fjor. Nå er det bare uker fra åpning. Da står 132 rom klare for bygge- og anleggsarbeidere.

– Vi skal ha alt på stell i løpet av april. Vi følger tidsplanen, sier Ståle.

Strandtomt
Anleggshotellet etableres på en flott strandtomt på Odden i Fjordbyen. Nærmeste nabo blir det nye sykehuset for Drammen. Der er byggearbeidene startet. Åpningen er planlagt i mai 2025. 

I tillegg skal Drammen Helsepark bygges på Brakerøya. Der starter grunnarbeidene i år. Første byggetrinn i helseparken skal åpnes samtidig med sykehuset.

– Vi merker etterspørselen, sier Gundersen.
Picture